ДНК неандертальців: на що вона впливає у сучасних людей

У пошуках відповідей безліч дослідників мріє здійснити подорож у часі. Наприклад, перенестися на півмільйона років тому, коли на Землі жив загальний предок неандертальців і сучасної людини, і дізнатися, як сталося так, що виділилося два види, які почали розвиватися паралельно: Homo Sapiens – на африканському континенті, а неандертальці – на євразійському.

Чому «людина розумна» вижив і заселила земну кулю, а його близькі родичі вимерли? І якщо машина часу все ще залишається мрією, генетичний аналіз допомагає не тільки відкривати таємниці історії, а й пояснити непередбачувану роль неандертальців в житті сучасної людини – від впливу на колір волосся до стану психічного здоров’я. В адаптованому перекладі матеріалу The Verge – згруповані результати трьох досліджень, опублікованих в різних наукових виданнях в жовтні 2017 року.

Відсутність інцесту, чисельність або технології. Чому вижив «людина розумна»?

Як відомо, неандертальці як вид вимерли близько 40 тис. Років тому, коли Homo Sapiens вже зважилися «перейти» на євразійський континент. Чому? Є багато теорій, серед іншого версія про те, що використання собак предками сучасних людей допомогло їм краще полювати, в результаті чого неандертальці Європи просто вимерли з голоду. Або, можливо, люди розмножувалися швидше, що теж призвело до витіснення неандертальців.

Releated Post