Блокчейн проти підробок: UATAG пропонує захищати справжні товари розбитим склом

Українські розробники запропонували своє рішення для боротьби з підробками – додавати до кожного справжнього товару особливий код, який генерується на основі візерунка розбитого скла. Якщо ви зацікавилися, але нічого не зрозуміли – читайте про те, як працює технологія.

На запитання редакції IMEANA.ua відповідав Тарас Родцевіч – засновник і директор проекту UATAG. Уже в листопаді команда вирушає представляти продукт на Конгресі захисту брендів в Німеччині.

Про винахід UATAG і його цільову аудиторію
На сьогоднішній день світовий ринок переповнений підробками. Система працює настільки злагоджено, що з цим майже неможливо нічого зробити. Потужність фальсифікаторів зросла до такої міри, що період часу між виходом товару на ринок і появою підробки зменшився до мінімуму: бувають випадки, коли оригінал і фальшивка виходять на ринок одночасно. Масштаби проблеми вражають. За даними Міжнародної торгової палати, дохід від контрафактної діяльності в 2016 році склав $ 650 млрд, а це становить 5-8% обороту світової торгівлі. Часто підробки можуть загрожувати життю та здоров’ю – я маю на увазі, дитячі іграшки, алкоголь, медичні препарати.

Ми з колегами почали аналізувати існуючі захисні рішення і думати над таким, яке б захистило і бренд, і товари, і споживачів від покупки неякісного товару. Насправді, є велика кількість таких методів – голограми, QR-коди, Бар-коди, водяні знаки, але жоден з них не є досконалим, тому може бути відтворений фальсифікаторами з тією або іншою часткою ймовірності.

Releated Post