Рейтинг смартфонів знову очолили моделі від Samsung

Російська система якості (Роскачество) представила новий рейтинг смартфонів. Лідируючі місця в ньому як і раніше займають смартфони від Samsung, проте, на відміну від попередніх досліджень, дещо піднялися вище новинки Apple – iPhone 8 і iPhone 8 Plus.

Рейтинг зараз складається з 309 популярних світових брендів, в числі яких: Apple, Acer, Asus, BlackBerry, BQ, HTC, Huawei, LG, Meizu, Microsoft, Motorola, Nokia, One Plus, Samsung, Sony, Xiaomi, ZTE.

Тестування велося по 20 напрямам, включаючи якість звуку і відео, продуктивність, швидкість обробки даних, функціональність, міцність (пристрої піддавали падіння з висоти 80 см, поміщали в “барабан”), водонепроникність (проходили випробування “дощем” і зануренням на метрову глибину) і роботу акумулятора.

Фахівці вивчили 274 параметра якості і безпеки смартфонів, найвищі результати показали пристрої від компаній Apple, Samsung і LG. Перші чотири місця в рейтингу зайняли Samsung Galaxy S8, Galaxy S +, Galaxy Note 8 і Galaxy S7 (в попередньому рейтингу різні моделі Galaxy займали перші сім позицій).

“Новинкам від Apple – iPhone 8 Plus і iPhone 8 – не вдалося істотно випередити Galaxy S8, S8 + і Note 8, вони виявилися на п’ятій і шостій сходинці відповідно. При цьому iPhone 8 і 8 Plus випередили за результатами загального тесту LG G6 (сьоме місце рейтингу). Замкнули десятку кращих смартфонів Samsung Galaxy S6 Edge і iPhone 6 Plus і iPhone 6 “, – йдеться в повідомленні Роскачества.

Моделі Samsung стали лідерами за такими показниками, як якість звуку, ємність батареї і обсяг пам’яті. “Також Samsung краще за всіх буде відштовхувати воду: якщо ви потрапите з ним під дощ, це ніяк не вплине на його працездатність. А смартфони Apple займають практично всі провідні позиції в тому, що стосується якості зйомки”, – йдеться в дослідженні.

Releated Post