Розбити буде шкода: кому сподобається iPhone 8 Плюс

Поки терплячі і заможні шанувальники Apple готуються віддати в найближчому майбутньому 80-90 тисяч рублів за iPhone X, «народні» iPhone 8/8 Plus вже офіційно продаються в Росії. Чи варто купувати «вісімку»? Залишитися на «сімці» або чекати «десятку»? А що там у конкурентів? Відповіді на ці та багато інших питань в огляді «Газети.Ru» iPhone 8 Plus.

Останній анонс компанії Apple, де було представлено відразу три пристрої – iPhone 8/8 Plus і iPhone X – дещо спантеличив аналітиків і шанувальників Apple. По-перше, всі звикли, що по парних роках оновлюється номер моделі і відбувається помітне оновлення iPhone, а по непарних до поточного номеру додається буква S, а оновлення носить «мінорний» характер. З одного боку, все так і сталося.

Зміни в iPhone 8/8 Plus були явно еволюційного плану, але при цьому на презентації був також представлений і концептуально новий iPhone X. З нумерацією айфонів в цьому році взагалі творився хаос. Буква S безслідно зникла і з’явилася незрозуміла X.

Если вы ищете аксессуары для своего Iphone а именно чехол iphone x, тогда вам стоит обратиться на наш сайт.

Також важливо відзначити, що iPhone X по завіреннях Apple з’явиться у продажу вже 3 листопада, хоча деякі експерти (або недоброзичливці) вважають, що до Росії «десятка» може доїхати помітно пізніше.

Зміни всередині

Не менш важливо і те, що при найближчому розгляді iPhone 8, а особливо iPhone 8 Plus виявився не таким простим, як це здавалося 12 вересня на презентації в театрі Стіва Джобса.

Коли дивишся на iPhone 8 Plus перший раз, відразу згадується жарт про те, що з нумерацією в Apple помилилися, і треба було назвати новий смартфон iPhone 7S Plus. Відрізнити «сімку» від «вісімки», дивлячись на фронтальну панель, рішуче неможливо.
Все змінюється якщо смартфон перевернути або просто взяти його в руку – скляна задня панель сильно змінює його зовнішній вигляд, та й сам смартфон відчувається в руці зовсім по-іншому. Задня панель виконана з ударостійкого скла, це взагалі тренд в мобільній індустрії. Скло і кераміка явно змінюють алюміній в якості основного матеріалу для преміальних смартфонів. Почасти, це мода, частково – технологічне вимога для реалізації бездротової зарядки.

Цікаво, що скло для екрану і задній панелі iPhone 8/8 Plus це не Сorning Gorilla Glass 5, як у всіх топових смартфонах 2017 року, а ексклюзивно розроблений на замовлення Аpple, композитний матеріал. В Apple стверджують, що це саме міцне скло, коли-небудь що використовувалося в смартфонах.

Проте, перші краш-тести проведені з iPhone 8/8 Plus показали, що і нове скло при бажанні можна розбити, і міняти тепер в разі інциденту швидше за все доведеться не тільки екран, але і задню панель.

Якщо зовнішні зміни iPhone 8/8 Plus носять більше декоративний характер, то зміни, які торкнулися «заліза» набагато серйозніше. Два головних – це процесор і камера.

iPhone 8/8 Plus оснастили новим 6-ядерним процесором A11 Bionic, який працює на 25-70% (залежно від завдання) швидше, ніж торішній A10 Fusion, а його графічне ядро ​​стало на 30% продуктивніше. A11 Bionic по суті вже порівняємо по продуктивності з новими десктопними процесорами.

Для чого потрібна така міць? Цілком ймовірно, для використання в режимі доповненої реальності (AR), яка так зацікавила Apple. Поки AR-додатків ще трохи, а тямущих ще менше, але головне, що розробники, побачивши підтримку AR в iOS, кинуться на цю галявину. Конкуренція там, в порівнянні з ринком звичайних мобільних додатків та ігор ще не дуже велика, і є шанс добре заробити.

Releated Post