Як стануть заробляти люди до 2030 року

Днями головний футуролог американського Інституту Да Вінчі (займається бізнес-прогнозами) Томас Фрай опублікував своє бачення професій, які з’являться протягом найближчих 15 років. У своїй роботі футуролог посилається на дані досліджень різних кадрових агентств.

За їхніми розрахунками, в майбутньому буде падати попит на клерків і менеджерів, зате буде збільшитися потреба в професіях, пов’язаних з дизайном, великою кількістю даних, медициною, біотехнологіями, а також фінансовими сервісами, які надають гроші без участі банків.

ТРАНСПОРТ
Новий транспорт майбутнього – надземна «залізна» дорога. Вже існує кілька проектів – Hyperloop (на фото), Skytran, JPods, ET3 і т. Д. Всі вони засновані на різних технологіях – від магнітної подушки до форвакуум, які дозволяють рухатися, не торкаючись землі. Такі вагончики автономні (у кожного свій маршрут), а швидкість аналогічна авіаперельотів (від 500 км / год).

Передбачається, що років через 10 цей вид транспорту дасть роботу сотням мільйонів людей. Робота в конструкторському бюро буде найбільш оплачуваною. Інші посади – дизайнер зупинок, інженер потоків, оператор центру управління, оптимізатор запитів населення (щось на зразок маркетолога). А вже в найближчі роки з’явиться професія 3D-дизайнера автомобілів. У салонах продаватимуть авто без кузова і салону, а дизайнери будуть проектувати їх під особисті смаки і потреби, а потім роздруковувати на 3D-принтері.

У майбутньому такого роду сервіси чекає розвиток, а люди будуть працювати і заробляти в цьому сегменті економіки. І якщо зараз найчастіше мова йде про звичайний обміні або взаємних послугах, то незабаром розвиватися буде сегмент спільної роботи через інтернет між малознайомими людьми. Нові професії: оцінювачі фондів для обміну і наслідків, фахівець з корпоративного спільному використанню, консультант з нових видів бізнес-моделей.

ПОЛІПШЕННЯ СЕБЕ

З кожним днем ​​нас оточує все більше і більше датчиків і комп’ютерних систем, що дозволяють краще пізнати себе. Один з прогнозів передбачає трансформацію нинішніх професій психолога, психотерапевта, психоаналітика, ворожки-екстрасенса, персонального тренера і т. Д. В IТ-фахівців за кількісною егооценке. Їх представники за індивідуальним замовленням вивчатимуть вас, виявляти ваші недоліки і слабкості, щоб усунути їх, а також обчислювати ймовірність настання тієї чи іншої події на основі вашої поведінки.

Приклади професій цієї сфери: контекстний аналітик даних (збирає максимум інформації і аналізує вашу поведінку), фахівець з аналізу слабких місць (виявляє, які ваші вчинки ведуть до погіршення рівня життя), аналітик умінь і навичок (допомагає з профорієнтацією для максимального використання ваших талантів) . Також з’являться фахівці з видалення поганих спогадів, а також захисту особистих даних, які можуть зашкодити кар’єрі.

ОБРОБКА ДАНИХ

Так як ми вступаємо в епоху «інтернету речей» (кожен пристрій буде підключено до Мережі) і «великих даних» (кількість інформації, відомої людству, збільшиться в тисячі разів), дуже добре зароблятимуть фахівці зі зберігання, обробки, аналізу, захисту і управління даних – архіватори. Ця професія буде так само поширена, як раніше
робота бібліотекарем.

Інша високооплачувана професія, пов’язана з епохою великих даних, – оператор BigData (інтерпретує дані, що надходять). У пошані будуть і датаграфісти (будуть візуалізувати великі обсяги інформації), оцінювачі можливості заробітку на даних і продавці інформації.

Ще одна вкрай цікава професія – оператор утилізації відходів даних. Він буде займатися відсівом дублікатів, тобто позбавляти архіви від надлишкових копій і сумбуру при зберіганні. Плюс з’явиться військова спеціальність «фахівець із захоплення даних».

Releated Post