Китайці обіцяють зробити найшвидший в світі маглев

У Китаї обіцяють розробити найшвидший в світі маглев – поїзд на магнітній подушці (так звана магнітна левітація, звідки і назва технології). Передбачається, що він буде здатний рухатися зі швидкістю до 600 км / ч.

За реалізацію проекту візьметься найбільший в Китаї виробник рухомого складу корпорація СRRC, передає CRI. Про свої плани підприємство оголосило в п’ятницю, 21 жовтня.

Для тестування швидкісного маглева розробники побудують 5 км шляхів, відзначають в корпорації.

СRRC також планує розробити швидкісні маглева, які розвивають швидкість до 400 км / ч. Вони будуть розраховані на транскордонні перевезення і зможуть змінювати колодки під різну ширину колії: від 60 см до 1,676 м.

Ще один з проектів корпорації – поїзди з технологією магнітної левітації, що рухаються зі швидкістю 200 км / год. На цій моделі розробники планують відпрацювати і вдосконалити основні технології.

В даний час в Китаї загальна протяжність швидкісних залізниць перевищує 20 тис. Км. Перша в Китаї лінія з технологією магнітної левітації була здана в експлуатацію в травні нинішнього року. Потяги рухаються по ній з максимальною швидкістю 100 км / год.

Releated Post