НАСА відкрила вільний доступ до 56 космічними технологіями, мають патенти

Американське агентство з повітроплавання і дослідженню космічного простору – НАСА (NASA) виставило у відкритий доступ 56 авторських технологій, повідомляється на сайті організації.

Як заявили в агентстві, це зроблено для того, щоб приватні астрономічні компанії могли підвищити якість своєї роботи. Це означає, що інформацію, яка до цього була недоступна, зараз може використовувати в своїх цілях кожен. У NASA також підкреслили, що вміщені в вільний доступ технології будуть сприяти розвитку комерційної космонавтики.

Відзначимо, що в список з 56 технологій, наданих NASA, увійшли нові технології з ракетних двигунів, методи контролю потоків повітря навколо літальних апаратів, методи зменшення концентрації газу в космосі і інші. Всі вони були розроблені фахівцями агентства в ході підготовки до космічних польотів, проте ці технології можна застосовувати і в інших областях.

Так, каталог технологій, який забезпечений пошуковою системою, містить ряд розробок в області оптики, терагерцового випромінювання, хімії, екології. Як зазначив глава програми науково-технічного обміну управління Деніел Локні, відкривши доступ до технологій, агентство, таким чином, надихає підприємців на пошук нових способів застосування цих розробок в комерції.

Releated Post