У IBM представили перше квантовий комп’ютер

На виставці Consumer Electronics Show (CES) в Лас-Вегасі компанія IBM представила 20-кубітний квантовий комп’ютер IBM Q System One. Сама компанія називає System One першої в світі інтегрованої квантової обчислювальної системою, створеною для наукових і комерційних цілей. Зразок, представлений на виставці, не є робочим пристроєм, але в IBM стверджують, що у них є готовий прототип, пише The Bell.

Пристрій являє собою футуристичний куб з гранню 2,75 м. Всередину пристрою IBM Q System One, крім квантової обчислювальної системи, входить система охолодження і різні модулі управління, сам куб виконаний з боросилікатного скла товщиною більше сантиметра.

Пропустити через 14
IBM поки не збирається продавати такі машини. Компанія планує і далі надавати обчислювальні квантові потужності через свої хмарні сервіси. У другій половині 2019 року в штаті Нью-Йорк відкриється новий центр квантових обчислень IBM Q. Також IBM оголосила, що її новими клієнтами стали ExxonMobil і Європейська організація з ядерних досліджень (CERN), протестувати Великий адронний коллайдер.

Releated Post