Укртелеком” переведе абонентів на бездротові мобільні телефони

“Укртелеком” запустив пілотний проект по використанню мобільного мережі для організації послуг місцевого фіксованого телефонії. Абонентам навіть пропонують замінити телефонний апарат на новий, повідомляє прес-служба компанії.

Для цих цілей будуть потрібні послуги дочірнього 3G-оператора “ТриМоб”. У абонентів зберігається їх номер телефону, доступ до екстрених служб, порядок набору інших номерів, тарифні плани на фіксовану телефонію.

Нові телефонні апарати “Укртелеком” буде здавати в оренду. Таке рішення допоможе компанії прискорити відновлення фіксованої телефонії в місцях з великою кількістю крадіжок мідного кабелю.

Пілотний проект стартує в серпні 2018 року зі Дніпропетровської області, і триватиме три місяці. У разі позитивних результатів “Укртелеком” зможе реалізовувати рішення і в інших регіонах.

Реалізація проекту передбачає зміни в регуляторних документах. Тому дозвіл на його запуск видала Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації. Новий телефон буде відрізнятися від старого тим, що в нього вставляється SIM-карта, а провід не потрібен.

Releated Post