В Одесі професор з Німеччини імплантував чіп українцю

В Одесі знову під одним дахом зібралися інноватори, винахідники, науковці та підприємці з усього світу, щоб обговорити і презентувати свої відкриття в області сучасних технологій. В рамках міжнародної IT-конференції Black Sea Summit 2016, яку відвідали понад тисячу гостей з усього світу, лідери IT-індустрії поділилися технологічними нововведеннями і навіть на очах у публіки провели операцію по впровадженню чіпа під шкіру людини.

На форумі учасники обговорювали передові технології в агросекторі – від портативних ферм для вирощування полуниці, альтернативної енергетики та екоконтейнеров для вирощування риби та салату до інноваційного вулика. Особливу увагу у публіки викликали обговорення біотехнології і біохакерів. Ці безстрашні вчені перетворять своє тіло за допомогою пристроїв і чіп-імплантів. «Біотехнології протягом найближчих десятиліть не тільки розвиваються, але і кардинально впливають на інші області: енергетику, медицину, сільське господарство. Адже можливість змоделювати багато природні процеси на комп’ютері підводять сучасну науку до багатообіцяючим відкриттям », – каже організатор Black Sea Summit Анастасія Слєпцова. За її словами, розвиток науки багато в чому зобов’язане біохакери – людям, готовим на своєму тілі проводити біотехнологічні експерименти, нерідко в домашніх лабораторіях.

ТЕХНОЛОГІЇ МАЙБУТНЬОГО

Один з відомих біохакерів Європи професор Патрік Крамер – вчений-експериментатор, який кілька років тому ввів в своє тіло биочип і активно використовує його в повсякденному житті. «Поміщений в тіло чіп спочатку не містить ніякої інформації. А вже після в нього можна завантажити додатки та закодувати необхідну інформацію, наприклад, ключі від «розумного» будинку або дані кредитної картки », – каже професор. Крамера приємно здивувала українська аудиторія, яка виявилася підготовленою до передових інновацій. «Я був вражений зацікавленістю гостей конференції, їх відкритістю до технологій. Багато хто сприймає біохакінг як негативне явище, оскільки бояться погроз особистої безпеки. Але ми пояснюємо, що ці технології покликані полегшити наше життя, зробити її набагато більш мобільною », – переконаний Патрік Крамер.

Киянин Євген Лук’янов вирішив на собі випробувати нові технології і погодився на імплантування чіпа прямо під час конференції. Перший український «кіборг» стверджує, що має намір використовувати чіп по максимуму – починаючи від завантаження всіх контактів і закінчуючи підключенням ключа від будинку і доступу до банківської карти. «Інфраструктура в Україні ще не готова до таких нововведень повсюдно, але хтось же повинен почати», – каже Євген.

Ми дуже відстали

Втім, за словами експерта в області сучасних технологій Олександра Борнякова, в Україні немає системного підходу для розвитку біотехнологій, тому в найближчі 10 років наша країна не буде звучати на міжнародній арені (хіба що точково), а буде лише намагатися наздогнати таких гігантів, як Канада , Японія, Ізраїль, США і країни Західної Європи. «Зараз Україна дуже далека від передових країн в галузі біотехнологій. Там вже давно впроваджують чіпи, за якими відстежують динаміку роботи організму, пришивають штучні руки, які зчитують імпульси мозку і виконують команди », – розповів« Вістям »експерт. За його словами, для того, щоб біотехнології розвивалися у нас в країні, необхідний комплексний підхід: держава повинна на постійній основі надавати підтримку, а приватні корпорації та фонди вкладати гроші. «У нас же є деякі індивідуали, які змушені або продавати свою ідею передовим країнам, або вона буде просто похована», – додав Олександр Борняки.

Releated Post