У Росії чеченських бойовиків вирахували по WhatsApp

Правоохоронні органи Чечні вийшли на слід ліквідованих в Чечні бойовиків, пов’язаних з угрупованням «Ісламська держава» (ІГ), розкривши їх листування в груповому чаті в додатку WhatsApp, пише «Коммерсант» з посиланням на джерело в силових структурах республіки.

«Про плани бойовиків здійснити вилазку в селищі Цоці-Юрт Курчалойского району оперативники дізналися не тільки від їх раніше затриманих спільників, а й з їх листування в WhatsApp, в якому у екстремістів була своя група.
 Примітно, що відразу після початку спецоперації в Цоці-Юрті з цього села абонентам республіки стали надходити повідомлення з порадами видалити бесіди, що стосуються релігії і інших тем, які правоохоронцям можуть здатися підозрілими », – пише видання. У газеті зазначають, що «зупиняючи для перевірок молодих людей, поліцейські оглядали не тільки багажники автомобілів, але і уважно вивчали вміст чатів в гаджетах».

Раніше правоохоронні органи Чечні в рамках масштабної спецоперації повідомили, що ліквідували мережу бандпідпілля, бойовики якого були пов’язані з ІГ.

Releated Post