У Штатах з’явився перший в світі місто, який заборонив технологію розпізнавання осіб

Муніципальна влада Сан-Франциско проголосували за заборону використання технології розпізнавання осіб в місті. Цей американський місто – перший в світі, який вводить такий захід, відзначає ВВС. Зокрема, технологію розпізнавання осіб заборонили до використання в місцевих агентствах і установах, включаючи транспортну адміністрацію міста і навіть правоохоронні органи. Крім того, будь-які плани щодо купівлі будь-яких нових технологій відеоспостереження тепер повинні бути схвалені міською владою.

Противники цього заходу заявили, що це поставить під загрозу безпеку людей і завадить зусиллям по боротьбі зі злочинністю. Прихильники цього кроку вважають, що технологія, яка існує сьогодні, ненадійна і являє собою непотрібне посягання на недоторканність приватного життя і свободу людей. Системи схильні до помилок, особливо коли мова йде про жінок або людей з більш темною шкірою.

“Цим голосуванням Сан-Франциско заявляє, що така технологія несумісна зі здоровою демократією. Жителі заслуговують захисту, коли мова йде про високі технології. Ми аплодуємо місту за те, що він вислухав співтовариство і просунувся вперед у прийнятті цього найважливішого законодавства. Інші міста повинні прийняти до відома наш досвід і прийняти аналогічні заходи безпеки для захисту безпеки людей та цивільних прав “, – говорить Метт Кейглі з Американського союзу цивільних свобод в Північній Каліфорнії.

Втім, камери з просунутим відеоспостереженням – там, де вони є в Сан-Франциско – демонтують не скрізь. Принаймні, поки що. Наприклад, такі камери залишаться в аеропорту і морському порту Сан-Франциско, так як ці установи потрапляють під юрисдикцію федеральних, а не місцевої влади. Так що поки аналогічні закони не приймуть на федеральному рівні, ці камери ніхто не чіпатиме.

Releated Post