Безпека вашого будинку

Кримінальні зведення лякають. Вбивства, пограбування. Причому все це може статися не тільки на вулиці, але і у власному будинку. Як убезпечити себе від зловмисників? Напевно, подібне питання задають багато власників не тільки квартир, але і будинків. Адже котеджі – улюблене місце для промислу кримінальних структур. Перш за все, паркан надійно захищає їх від чужих очей, а значить, можна не турбуватися, що хтось помітить світло в порожньому будинку. Крім того, багато власників подібних будинків піклуються про звукоізоляцію, а це значить, що і крики сусіди теж не почують.

Що ж робити, щоб не стати черговим героєм кримінальних зведень?

Найнадійніший спосіб – найняти охорону, обладнати весь будинок і прилеглу до нього територію камерами відеоспостереження, а також вам потрібна сигналізація для дому. Однак не всі можуть дозволити собі подібні заходи. Але це не означає, що і з меншими коштами не можна посилити свою безпеку.

Так, наприклад, не обов’язково вибудовувати на своїй ділянці високий цегляний паркан, іноді й огородження нержавіючі непогано справляються зі своїми функціями. До того ж статистика показує, що злодії частіше залазять саме в ті будинки, які приховані за дорогими глухими парканами. Дійсно, якщо господар сховав будинок за суцільною стіною, значить, йому є, що приховувати.

Сталеві паркани до того ж можуть стати не просто захистом, але і прикрасою ділянки. Адже по ньому можна пропустити в’юнкі рослини. Таким чином створиться природна стіна від чужого уваги. А якщо верхівки оформити у вигляді пік, то порвані штани бажаючим проникнути в ваш сад забезпечені.

Інший перепоною на шляху ваших злодіїв стане вхідні двері. Найкраще, якщо закриватися вона буде не назовні (хоча саме цього вимагають правила пожежної безпеки), а всередину. Тоді злодіям дістатися до петель буде складно. Якщо є можливість, встановіть двоє дверей. Першу, зовнішню, простіше. А ось друга повинна бути міцною, здатною витримати натиск «ворога».

Не варто економити і на замикаючих пристроях. Тут краще раз заплатити, ніж потім шкодувати про те, що китайський варіант «здав позиції» при першій же спробі злодія проникнути в ваш будинок. Якщо кошти дозволяють, то на двері так само можна встановити нагадування. Звичайно, будинок від злому вона не захистить, але може цілком злякати злодіїв. Особливо якщо це не професіонали, які «беруть вашу фортецю» з певною метою, а підлітки, які залазять у будинки заради пустощів.

Ще одне улюблене місце для злодіїв при проникненні в будинок – вікна. На них варто встановити решітки. Причому з представлених на ринку варіантів ви зможете підібрати такий, який би не тільки виконував свою функцію, а й поєднувався з іншими елементами будинку. Так, наприклад, можна підібрати, щоб відповідали один одному решітки на вікнах, огорожу, навіть відводи, нержавіюча сталь в цьому плані може стати ідеальним варіантом як з функціональної точки зору, так і з естетичної.

Але головна міра для вашої безпеки – обережність. Не варто хвалитися ні вам, ні вашим дітям добробутом. Навіть якщо ви на короткий час виходите з дому, закривайте вікна і кватирки. В іншому випадку, ви самі ж залучите недоброзичливців в своє житло.

Releated Post