Навіть вимкнений смартфон отупляє людини – вчені

Під час експерименту всім учасникам, які сиділи перед моніторами комп’ютерів, просили виконувати серію завдань, які вимагали повної концентрації

Свідомість людини не думає про смартфон, але цей процес, який вимагає не думати про щось певному, забирає частину розумових ресурсів. фото:

Людина гірше виконує розумові завдання, якщо поруч з ним знаходиться смартфон. Навіть якщо гаджет при цьому вимкнений.

Про це повідомили вчені, змусивши людей вирішувати завдання в присутності їх улюблених гаджетів. Результати дослідження опубліковані в журналі Journal of the Association for Consumer Research.

Під час експерименту, всіх учасників, які сиділи перед моніторами комп’ютерів, просили виконувати серію завдань, які вимагали повної концентрації. При цьому всім було велено поставити свої гаджети на безшумний режим і покласти їх або на стіл екраном вниз, або в сумку або

кишеню, або віднести в іншу кімнату.
В результаті з’ясувалося, що ті, хто відніс телефони в інше приміщення, виконали завдання значно краще, ніж учасники, що тримали гаджети на столі, і трохи краще тих, хто тримав їх в кишені або сумці.

“Ваша свідомість не думає про вашому смартфоні, однак цей процес, який вимагає не думати про щось певному, забирає частину ваших розумових ресурсів. Це витік мізків”, – пояснив спостережуваний ефект автор дослідження професор Едріан Уорд з Техаського університету в Остіні.

Releated Post