Китайська космічна станція тестує комп’ютерні чипи, які перевершують світові стандарти

Китай нещодавно оголосив про випробування високоякісних комп’ютерних процесорів на борту космічної станції Тяньгун (Tiangong), що ще більше посилило технологічне суперництво між США і Китаєм. Станція Тяньгун перетворилася на центр інновацій, що може похвалитися можливістю тестувати понад 100 комп’ютерних чипів одночасно. Це досягнення перевищує світові стандарти і являє собою значний прогрес у космічних технологіях. Китай робить значні кроки в тестуванні мікропроцесорів, щоб отримати конкурентну перевагу над своїми глобальними суперниками.

У повідомленні South China Morning Post йдеться про те, що понад 20 передових мікросхем розміром від 28 до 16 нанометрів успішно пройшли суворі випробування на космічній станції. Ці мікросхеми, розроблені і виготовлені в Китаї, перевершують технології, що використовуються іншими країнами в космосі, в тому числі застарілі технології, що використовувалися в останніх космічних місіях NASA.

В той час як технологія NASA базується на старих чипах, китайська станція Tiangong може похвалитися досконалішими процесорами, які пропонують покращені обчислювальні можливості, що є життєво важливими для майбутнього космічних досліджень.

Releated Post