Ajax розповіла, чому злам її клавіатури на Netflix – художня вигадка

Всі ми в курсі, що зазвичай те, що відбувається у фільмах чи серіалах – доволі часто не відповідає дійсності, чого вартий кіновсесвіт у якому живуть герої франшизи Форсаж. А якщо мова про злам, пограбування чи хакерську атаку – тут взагалі відбуваються абсолютно нереалістичні речі. Наприклад, глядачі вірять, що злочинець може приєднати дріт до клавіатури, зчитати пароль і зламати систему безпеки. Так, нещодавно в одному з найпопулярніших серіалів Netflix “Берлін” показали злам клавіатури Ajax. Саме тому Ajax Systems проаналізувала про чи не найпопулярніший злочин у кіно — злам системи безпеки через клавіатуру.

Як правило, він виконується в три етапи: пошук клавіатури, отримання фізичного доступу або перехоплення радіосигналу, злам системи через стороннє програмне забезпечення.

Першим кроком у будь-якій спробі вторгнення є збір інформації. Щоб визначити точне місце розташування дротової клавіатури, злочинець повинен використовувати потужний мультисканер для пошуку потрібного кабелю у стіні. Якщо клавіатура бездротова, пошук прихованих кабелів не допоможе. Злочинці можуть просканувати радіосигнал, щоб визначити місце бездротового пристрою. Проте на обмін даними між пристроєм та хабом за технологією TDMA відводиться короткий проміжок часу. Крім того, це може бути не пристрій Ajax, адже інші пристрої також використовують частоти Ajax. Втім, щоб зловити радіосигнал, злочинці використовують код-граббер. Але зламати пристрій Ajax у такий спосіб неможливо через шифрування сигналу та пропрієтарний протокол зв’язку.

Щоб атакувати систему безпеки, злочинці завжди шукають фізичний доступ до пристрою. Як правило, клавіатури встановлюють на вході у приміщення. Зазвичай це несучі стіни товщиною 25 см і більше. Окрім привернення уваги сусідів, існує ризик пошкодити дрилем пристрій. Лінія Fibra дротової клавіатури проходить через кабель-канал у кріпильній панелі SmartBracket. Ці канали мають вигнуту конструкцію, а кабель фіксується стяжками. Тому, якщо злочинці просвердлять SmartBracket, вони, швидше за все, переріжуть усі дроти.

Releated Post