Apple захистить власників Android-смартфонів від стеження за допомогою AirTag

Apple випустила програму Tracker Detect для Android для пошуку трекерів AirTag, що знаходяться поблизу, повідомив сайт MacRumors.

Компанія Apple розробила програму Tracker Detect, яка дозволяє власникам Android-смартфонів знаходити приховані чужі трекери AirTag. За задумом розробників, із цією програмою власники Android-смартфонів можуть захистити себе від небажаного стеження, для якого можна використовувати трекери. Програма може відслідковувати не тільки трекери AirTag від Apple, але й інші моделі, сумісні з сервісом Find My (Локатор) від Apple.

Раніше компанія Apple додала подібну функцію і для смартфонів iPhone – за допомогою Find My (“Локатор”). Метод його роботи схожий на Tracker Detect – пошук чужих трекерів біля себе. В операційній системі Android поки що немає вбудованої функції для пошуку AirTag. Зазначимо, що якщо програма “Локатор” шукає чужі мітки в автоматичному режимі, Tracker Detect потрібно запускати в ручному режимі.

Програма Tracker Detect є безкоштовною та доступною для завантаження в магазині Google Play Store. Tracker Detect сумісний зі смартфонами з Android версії 9 або новішої.

Releated Post