Intel випустить ігрові відеокарти у 2022 році

Компанія Intel оголосила офіційно, що готує до випуску відеокарти для ПК під назвою Arc Alchemist і заявила про час їхнього випуску, повідомило видання Wccftech.

9 грудня на церемонії нагородження ігор The Game Awards 2021 компанія Intel заявила, що її відеокарти з’являться у першому кварталі 2022 року. Поки невідомо точно, що вони надійдуть у продаж, але очікується перші тести порівняно з конкурентами AMD і Nvidia.

Як видно за повідомленнями в цьому відео, карти Intel підтримують Ray tracing (трасування променів) та фірмову технологію масштабування на базі штучного інтелекту, як і карти AMD та Nvidia.

Редакція комп’ютерного видання Wccftech з’ясувала першу інформацію про карти ARC Alchemist. У найпотужнішому чіпі ARC Alchemist 512 EU на основі 6-нм процесу буде 4096 обчислювальних модулів і 256-бітний інтерфейс пам’яті (для 16 ГБ пам’яті GDDR6). В іграх такі карти ARC Alchemist з потужністю 16 Терафлопс, як припускають журналісти, будуть обробляти графіку швидше Radeon RX 6700 XT і повільніше GeForce RTX 3070, тобто на рівні карт середнього класу 2021 року.

Імовірно, Intel розкриє подробиці про карти Arc Alchemist на виставці електроніки CES 2022 на початку січня 2022 року.

Releated Post