Літієві батарейки АА: які переваги вони дають споживачеві

Ніхто не буде заперечувати, що для різних електричних пристроїв необхідні різні види батарейок. Все залежить від типорозміру та споживання електроенергії. Найпоширенішими серед користувачів на сьогодні являються батарейки літієві АА (“пальчикові”). Вони підходять для виробів, що споживають багато електричної енергії.

Особливості елементу живлення

“Пальчикова” АКБ широко використовується у повсякденному житті. Діаметр елементу живлення становить 14 – 14,5 мм, а довжина літієвих батарейок АА — 50,5 мм. На одному боці знаходиться негативний полюс, що має вигляд плоского диска з позначкою “-“. На іншому — з позначенням “+”, у вигляді піднесення. Літієва батарейка АА може бути як одноразовою, так і багаторазовою. Купляючи АКБ даного типу, звертайте увагу на маркування. На пристрої мають бути позначення R6 або LR6.

Виробляють енергію літієві батарейки АА за допомогою хімічної реакції. В ній бере участь електроліт у твердому чи рідкому вигляді, а також металеві електроди. Сфера використання приладу велика: починаючи фотоапаратами та годинниками й закінчуючи пультами та іграшками.

Переваги АКБ

Батарейки літієві АА відносять то типу класичних. Їх можна зустріти на полицях магазинів найчастіше. Вони заслужили популярність у споживача тим, що мають багато переваг перед іншими елементами живлення. А саме:

  • Наявність захисної оболонки. Завдяки їй виріб захищений від падінь, протікань та ударів;
  • Універсальний розмір. АКБ підходить для більшості гаджетів, пристроїв та іграшок;
  • Можливість зарядження. Деякі літієві батарейки АА можна заряджати, а це означає багаторазове використовування;
  • Тривалий термін експлуатації. Одна із головних переваг елементів живлення, виготовлених з літію — довговічність. Якщо їх правильно використовувати, пристрій може функціонувати до 10-12 років;
  • Літієва батарейка АА працює в широкому температурному діапазоні. Пристрій можна буде використовувати при температурі від -40о С до +50о С.

Даний елемент живлення має ще багато плюсів: низький рівень саморозрядження, відсутня можливість протікання і т.д. Проте не потрібно забувати, що купляючи виріб необхідно ще його й детально вивчити. Значення мають багато речей: починаючи з дати виробництва і закінчуючи умовами, де батарейка АА літієва зберігалася. Інакше Ви ризикуєте марно витратити свої кошти.

Джерело: https://primetrade.com.ua/product-category/elementi-zhivlennia/attr-battery_size-aa-uk/

Releated Post