Що зробити, щоб на смартфоні стало набагато більше вільного місця?

Пам’ять телефону обмежена. Для більшої кількості фотографій, відео або програм може просто не вистачити місця. Однак варто знати, що є низка способів збільшити пам’ять смартфона, не замінюючи його на нове обладнання. Вони відносно прості, і ви навіть можете розширити простір, де зберігатимуться ваші особисті файли в кілька разів.

Використовуйте картку пам’яті SD – найпростіший спосіб розширити вільний простір

Не у всіх смартфонах є спеціальний слот для картки пам’яті. Проте, якщо він є присутнім, ним варто скористатися. Найпростіший спосіб розширити пам’ять вашого смартфона – коли на телефоні мало місця – за допомогою SD-карти. Коштує такий аксесуар не дорого, а доступне вільне місце можна навіть збільшити у кілька разів, а ось тут можна зробити ремонт iphone київ.

Для використання такого рішення достатньо купити карту обраної ємності та розмістити її у призначеному для цього місці. Дуже важливо відформатувати картку SD як вбудовану пам’ять телефону. Завдяки цьому файли почнуть зберігатися там автоматично – це стосується програм, фото чи відео.

Варто знати, що на ринку є SD-картки ємністю до кількох ТБ. Адже смартфони мають деякі обмеження. Перед покупкою картки пам’яті перевірте максимальну ємність телефону.

Як очистити пам’ять телефону від непотрібних файлів?

Варто знати, що правильне очищення пам’яті телефону може дати вам навіть кілька зайвих ГБ. Просто треба знати, що саме видаляти. Насамперед варто звернути увагу на додатки – деякі з них (наприклад, мобільні ігри) займають багато місця. Просто видаліть всі програми, що не використовуються або непотрібні. Деякі смартфони автоматично пропонують, які програми ви не використовуєте надто часто.

Видалення непотрібних файлів – основний спосіб збільшити обсяг пам’яті. Вам просто потрібно переглянути дані, які є на вашому смартфоні. Ви можете видалити дублікати фотографій, непотрібні відео, великі файли чи документи. Все, що не використовується багато часу, заощадить вам кілька додаткових МБ.

Варто зазначити, що багато розробників програм також випускають програми Lite версії. Це менш важливі аналоги стандартних програм. За функціональністю вони не відрізняються. Це може бути чудовим варіантом для додаткової пам’яті.

У Google Play та Apple App Store також можна знайти програми, призначені для очищення пам’яті смартфона. Їх дуже багато — платних та безкоштовних. Варто подумати про використання такої програми. Вони автоматично видалять усі непотрібні файли чи програми з вашого смартфона. Найчастіше це прискорює роботу телефону.

Перенесення деяких файлів зі смартфона на комп’ютер також є чудовим рішенням. Це звільняє пам’ять телефону без втрати файлів.

Хмарний диск як розширення основної пам’яті смартфона

Дуже популярним рішенням серед користувачів смартфонів є використання хмарного сховища. Такі сайти, як Google Диск, дозволяють зберігати величезну кількість файлів. Є платні, зазвичай великі або безкоштовні варіанти. Залежно від ваших особистих уподобань, ви можете вибирати з десятків додатків і сервісів.

Хмара має багато переваг. По-перше, такий спосіб зберігання даних звільняє багато пам’яті на смартфоні та гарантує безпеку. Хмарні сховища краще захищені, ніж на телефоні. Крім того, до них можна отримати доступ з багатьох різних пристроїв – комп’ютера, іншого смартфона або планшета. Вам потрібно лише увійти до того самого облікового запису на цьому веб-сайті.

Варто зазначити, що виробники смартфонів пропонують спеціальні рішення для накопичувачів хмар. Ось чому багато телефонів на ринку мають цю вбудовану функцію – часто вона навіть безкоштовна.

Releated Post