Застосування графенових “кульок” дозволить скоротити вп’ятеро час зарядки акумуляторних батарей

Вчені з науково-дослідного інституту Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) повідомили про розроблену ними нової технології, яка дозволяє скоротити вп’ятеро час зарядки літій-іонних акумуляторних батарей. Ключовим моментом даного досягнення є графен і це все може призвести до того, що електричні автомобілі, телефонії і комп’ютери в майбутньому будуть проводити набагато менше часу, будучи підключеними до розетки або до зарядної станції.

Як добре відомо нашим постійним читачам, графен є дивним матеріалом. Графен являє собою лист вуглецю, товщиною в один атом, він має високу механічну міцність, гнучкістю і хімічною стабільністю. Крім цього графен проводить електричний струм в 100 разів ефективніше, ніж мідь, а електрони в графені переміщуються в 140 разів швидше, ніж в кремнії. Обидва цих властивості графена як раз і служать для прискорення зарядки акумуляторних батарей.

Вчені ведуть дослідження в даному напрямку вже досить довго і самі багатообіцяюче результати були отримані при з’єднанні графена з іншими матеріалами, такими, як кремній і мідь. Більш того, в лабораторних умовах вже були створені дослідні зразки акумуляторних батарей на базі графену, параметри яких істотно перевершують параметри традиційних батарей.

Releated Post