Google впроваджує функцію перенесення eSIM-карт між смартфонами Android

Ера традиційних SIM-карт, схоже, поступово добігає кінця, оскільки технологія eSIM набирає обертів. Хоча повна заміна SIM-карт на eSIM може відбутися не одразу, перехід стає все більш неминучим. Компанія Samsung, піонер у цій галузі, спочатку запровадила функцію для полегшення переходу на eSIM у своїх пристроях Galaxy. Однак тепер компанія Google представила свій власний інструмент для перенесення eSIM-карт для Android, що свідчить про активні зміни в галузі.

Компанія Samsung взяла на себе ініціативу, включивши інструмент перенесення eSIM-карт в One UI 5.1, але спочатку він був обмежений лише пристроями Galaxy. Але тепер і Google розширила функціональність, дозволивши користувачам переносити свої eSIM-карти між різними пристроями Android. Цей крок узгоджується з оголошенням, зробленим Google на MWC 2023. Підтверджуючи потенційну можливість перемикання eSIM-карт з одного телефону Android на інший.

Інструмент перенесення eSIM легко інтегрується в процес налаштування телефону. Журналіст Мішаал Рахман, як повідомляє Android Police, виявив цю функцію під час налаштування Samsung Galaxy S24 Ultra. Під час налаштування з’явилося спливаюче вікно, яке пропонувало можливість перенести eSIM, просто відсканувавши QR-код. Примітно, що це перенесення продемонструвало сумісність не лише між пристроями Samsung, але й між Samsung Galaxy S24 Ultra та LG V60 Thinq. А також між флагманом Samsung і Google Pixel 8 Pro.

Releated Post