Як зробити, щоб ноутбук не перегрівався: 2 способа

Система охолодження – ахіллесова п’ята багатьох сучасних ігрових ноутбуків. Майже всі з них спроектовані без будь-якого запасу міцності в цьому відношенні: трохи що і температури чіпів перевалюють за 80 або навіть 90 градусів, а частоти автоматично падають. Як допомогти своєму ігробуку не страждати в спеку? Даємо кілька корисних порад.

Якщо ноутбук служить вам вірою і правдою вже хоча б рік, то це операцію провести просто необхідно. І особливо, якщо з вами живуть ще і домашні вихованці. Головне в цій справі – акуратно розібрати ноутбук і не пошкодити нічого розрядом статичної електрики. Кращий засіб по боротьбі з пилом – балон стисненого повітря, так як до кулера буває непросто підлізти. Краще, звичайно, ще тримати напоготові і пилосос, щоб пил не розлетілася по всій кімнаті і не потрапила згодом ні в ваші легені, ні назад в ноутбук.

Виробники часто безвідповідально підходять до таких простих речей, як вибір і спосіб нанесення термопасти. Через це навіть абсолютно новий ноутбук може працювати далеко не на всі гроші, дозволяючи процесору і відеокарті перегріватися і знижувати частоти. Тому, як тільки гарантія на пристрій скінчиться, сміливо озбройтесь викруткою і Термопрокладки з рідкого металу – вони прекрасно замінять термопасту і дозволять знизити робочу температуру чіпів.

Releated Post