Рейтинг найпотужніших смартфонів очолив апарат не на Android

У вересні вийшло безліч нових гаджетів, однак лише деякі з з них готові були позмагатися за звання найпотужнішого смартфона в світі. Компанія AnTuTu, що розробляє один з найпопулярніших бенчмарков (програм для вимірювання продуктивності електроніки) AnTuTu Benchmark, на цьому тижні випустила свій рейтинг найпотужніших смартфонів вересня 2017 року.

У AnTuTu для визначення лідера використовують не максимальний показаний даною моделлю результат (на нього можуть впливати безліч різних умов, такі як температура повітря під час тесту або встановлені на апарат додатки), а усереднене значення для всіх тестів, проведених з таким смартфоном.

Статистика збиралася за період з 1 по 30 вересня, при цьому для визначення середнього показника продуктивності кожного смартфона використовували вимірювання з не менш ніж 1000 пристроїв. Крім того, хоча користувачі AnTuTu можуть запускати різні версії бенчмарка, в розрахунок бралися тільки дані, отримані за допомогою останньої, шостої версії AnTuTu.

Ось як виглядає топ всіх смартфонів, дані про тестування яких надійшли в AnTuTu у вересні:

Найпродуктивнішим виявився новий iPhone 8 Plus, за ним слід iPhone 8 (в силу менших розмірів корпусу процесор в ньому налаштований на трохи меншу продуктивність, щоб уникнути перегріву), а найшвидшим з телефонів з операционкой Android виявився OnePlus 5. Флагман Samsung Galaxy Note8 ( наш детальний огляд можна прочитати за цим посиланням) зайняв лише 6-е місце (версія з процесором Exynos, варіант з Qualcomm Snapdragon 835 виявився на 7-му), пропустивши вперед HTC U11 і ZTE Nubia Z17.

Відзначимо, що різницю в продуктивності між усіма цими пристроями навряд чи можна помітити «неозброєним оком» – все це виключно потужні пристрої, справляються без проблем з будь-якими сучасними іграми, не кажучи вже про менш вимогливих додатках. Відмінності в швидкості реагування інтерфейсу або швидкості запуску програм (якщо вони все ж є) залежать, скоріше, від особливостей ПО і швидкодії вбудованого накопичувача і можуть не відповідати рядку, займаної апаратом в рейтингу AnTuTu.

AnTuTu також випустила рейтинги, де пристрої розділені в залежності від використовуваної ними операційної системи. В результаті найшвидшим серед гаджетів Apple виявився зовсім не новий iPhone 8 Plus, а випущений на початку літа iPad Pro 10.5. І це незважаючи на те, що планшет використовує процесор з архітектурою попереднього покоління, A10 Fusion, в той час як «айфони» працюють на A11 Bionic.

Releated Post