Android 12 Go edition для бюджетних смартфонів вийде у 2022 році

Google презентувала версію Go edition операційної системи Android 12 для смартфонів початкового рівня.

Версія Go edition, як пояснюють розробники, зробить використання Android 12 комфортнішим для власників доступних смартфонів. Поки не відомо, для яких брендів та моделей смартфонів призначено нову версію. Головні зміни в Go edition торкаються підвищення швидкості та автономності смартфонів, а також покращення інтерфейсу.

Google запевняє, що швидкість запуску програм у Go edition підвищиться на 30%. Завдяки випущеному Google програмному інтерфейсу SplashScreen (Application Programming Interface, API), розробники мобільних додатків зможуть зробити їх інтерфейс більш чуйним на команди користувача.

Android 12 Go edition заощаджує заряд батареї за рахунок переведення додатків, які довго не використовуються, в режим сну. За словами розробників, це є особливо актуальним для смартфонів з обмеженим обсягом пам’яті. Нова версія програми Files Go дозволить відновлювати видалені файли протягом 30 днів.

За допомогою функції Nearby Share можна ділитися програмами з Google Play (не завантажуючи їх з Мережі) задля збереження мобільного трафіку. Гостьовий режим дозволить тимчасово ділитися смартфоном зі знайомими людьми: вони зможуть користуватися пристроєм, але не матимуть доступу до особистої інформації його господаря. Функції Translate і Listen (“перекладай і слухай”) спростять сприйняття контенту. Завдяки спеціальним кнопкам можна прослухати текст, відкритий на екрані смартфона, або перевести його потрібною мовою.

Вперше Google випустила версію Go edition для Android Oreo у 2017 році для бюджетних смартфонів. На той час до них належали моделі з оперативною пам’яттю 512 Мбайт або 1 Гбайт. Завдяки настроюванню інтерфейсу, Android працював більш чуйно на недорогих смартфонах. Отриманий досвід Google використовує при випуску нових версій Android з урахуванням того, як змінилися параметри смартфонів. Android Go edition загалом користуються 200 млн людей.

Releated Post