Як вибрати мультикоптер та для чого він використовується

Сьогодні на ринку безпілотних літальних апаратів великий попит на мультикоптер. Це різновид квадрокоптера, у якому встановлено декілька моніторів та опорних гвинтів. Відрізняється такий пристрій швидкістю пересування, компактними габаритами, простотою у керуванні. 

Основні компоненти мультикоптера 

Щоб не помилитися з вибором такого літального пристрою, треба розумітися, з яких компонентів він складається. Серед елементів, які входять до складу мультикоптера виділяють наступні:

  • акумуляторну батарею;
  • безколекторний двигун;
  • контролер дистанційного управління.

Акумуляторна батарея може виготовлятися з літію та полімера (LiPo), або літію-іонна (Li-ion). Зазвичай використовують перший варіант акумуляторів.  

 Якими бувають мультикоптери 

Перед тим, як вибрати такий літальний апарат для користування, потенційному покупцю слід розрізняти їх різновиди. Виділяють наступні варіанти мультикоптерів:

  • для новачків;
  • для досвідчених користувачів;
  • професійні. 

Все залежить від рівня користування таким дроном у його потенційного покупця. 

Для новачків

Користуватися таким пристроєм вдасться навіть підлітку. У такому дроні встановлений мікропроцесор, гіроскоп на 6 осей і простий барометричний сенсор для утримання пристроєм певної висоти. 

Для досвідчених користувачів

Це мультикоптери, призначені для людей, у яких вже є досвід керування безпілотним літальним апаратом. Призначені для цільового використання. Оптимально підійдуть для проведення аерознімання, для спортивних змагань, у тому числі для дрон-рейсингу. 

Такі дрони підтримують функцію автономного польоту та автономної відеозйомки. 

Мультикоптери для професіоналів 

Використовується лише професійними операторами дронів. Підходять для професійної фото та відеозйомки, для геодезії, моніторингу певної території, для проведення рятувальних операцій. У більшості випадків такі дрони мають автономні функції польоту та знімання фото/відео. 

У мультикоптерах професійного типу використовується високоякісна електрична складова, щоб забезпечити пристрою можливість польоту на дальню відстань. Також якісні компоненти професійного дрона дозволяють його використовувати більш довго, ніж звичайні бюджетні моделі. 

Висновок 

Перед тим, як  завітати у магазин дронів та оформити замовлення на мультикоптер, треба чітко розуміти, для яких цілей він буде використовуватися. Якщо це будуть тренувальні польоти для розваги, краще обирати дрони для новачків. 

Але, якщо потрібно провести довготривалий моніторинг за певною територією на великій відстані, то краще вибрати професійний мультикоптер. Головне, розумітися на механіці керування таким пристроєм. 

Releated Post