10 порад з постановки і досягнення цілей в покері

Цілі надають напрям всьому тому, що ви робите за столом і поза столом. Чим сильніше ваші цілі, тим інтенсивніше буде ваша енергія, спрямована на оптимізацію кожного аспекту вашої гри. Коли цілі досягнуті, ви можете поставити нові. Це освіжить гру, підтримає рівень вашої енергії, посилить мотивацію гри в покер і дозволить вам святкувати свої успіхи, навіть якщо ви не є гравцем номер один в світі.

Ваші цілі не повинні бути ідеальними відразу зі старту. Якщо ви все ще перебуваєте в процесі вивчення постановки цілей, а також всього того, що необхідно для їх досягнення і оцінки прогресу, цілком нормально, що ви відчуєте перевантаженість. Наступні підказки допоможуть вам поліпшити управління цим процесом.

«У кожного є план до тих пір, поки він не відріже по фізіономії»

  • Майк Тайсон

10 порад від Джеред Тендлера

Позначте фінал

Мета потребує ясно окресленою кінцевій точці, в іншому випадку як ви зрозумієте, досягли її чи ні? Легко визначити кінцеву мету, орієнтовану на результат, наприклад, як «виграти Х кількість дeнeг», але як зрозуміти, що ви «усунули тільт» або «розробили хороший розпорядок»? Для процесуальних або якісних цілей, таких як ці, вам необхідно чітко визначити кінцеву точку в той же момент, коли ви поставите перед собою мету. Наприклад, ви можете визначити, що тільт буде усунутий в той момент, коли ви відіграєте три повних місяці і / або переживете, по крайней мере, два найжорстокіших даунстрік без здійснення яких-небудь помилок, викликаних злістю. Визначення кінцевої точки дозволить вам зрозуміти, коли ви можете злегка зменшити обороти і насолодитися важко отриманими результатами.

Відстежуйте прогрес

Коли ви даєте докладний визначення своєї мети, ви сильно спрощуєте оцінку прогресу. Якщо ваша мета орієнтована на процес, наприклад, «грати з більшою зосередженістю», запишіть на папері, чому це важливо для вас. Потім ви можете перевіряти свій фокус після кожної сесії, щоб зрозуміти, досягли ви якогось прогресу чи ні. Якщо ви виявите, що вас оточує кілька відволікаючих чинників, які заважають зосередитися, відстежуйте частоту їх появи в кожної сесії.

Поставте перед собою дві мети

Оскільки складно знати напевно, чого саме ми можемо досягти, поставте перед собою як низьку, так і високу мету. Наприклад, якщо ви націлені на погодинної наспів за місяць, ви можете поставити мінімальну мету в 100 годин і максимальну 140 годин. Зробіть так, щоб ви були впевнені, що зможете досягти мінімальної мети, в той час як висока мета буде тим, що дійсно підштовхне вас до більш успішній роботі. Завдяки цьому, обганяючи свій графік, ви завжди зможете націлитися на більш високі цілі. Якщо ви відстанете від графіка, то перед вами як і раніше все ще буде маячити досяжна мета, що може вберегти від розчарування невиконаної роботи.

Аналізуйте ваші дії

Досягнення цілей це як грати в якісний покер: ви повинні приймати безліч правильних рішень. На всім вашому шляху до мети ви будете стикатися з сотнями, якщо не тисячами рішень, які або приведуть вас до мети, або поведуть убік від неї. І хоча ваша ефективність не може бути завжди ідеальної, ви повинні ретельно працювати над мінімізацією помилок і ефективно навчатися на них. Якщо ви виявите, що вам важко постійно приймати грамотні рішення, це буде означати, що ваша мета важкодосяжним, або ви провели недостатню підготовку. Проаналізуйте причини, які заважають вашої продуктивності, після чого зробіть необхідні підстроювання.

Встановіть часові рамки

Установка розумних часових рамок для досягнення ваших цілей може викликати почуття невідкладності і пріоритетності, при цьому не надаючи на вас психологічний тиск. Якщо ваша мета полягає в тому, щоб «бити ліміт $ 2 / $ 4», але при цьому ви не визначили крайній термін її досягнення, то, по суті, ви дозволяєте собі домагатися цієї мети вічно. Тимчасові рамки додадуть вашим цілям необхідну структуру і допоможуть уникнути відкладання старту і марної трати часу. Однак вам не слід занадто сильно тиснути на себе або відчувати надмірну поспіх, багато в чому через дисперсії. Зробіть хорошу, розумну оцінку і відповідально виконуйте роботу, необхідну для досягнення поставленої мети. Просто пам’ятайте, чим складніше і долговременнее мета, тим складніше точно передбачити, як довго ви будете домагатися її. Терміни, які ви даєте собі на досягнення мети, не висічені на камені. Переконайтеся, що регулярно оцінюєте свій прогрес, щоб вчасно зробити підстроювання, не надто сильно звертаючи в бік зі свого шляху.

Поставте перед собою особисті цілі

Особисті цілі, такі як покупка будинку, підвищення впевненості або взяття відпустки, зміцнюють вашу зв’язок з покером і дозволяють дізнатися, наскільки добре він підходить вашому способу життя. Коли ви знайдете взаємозв’язок з покером на особистому рівні, це посилить вашу зосередженість і мотивує домогтися успіху.

Підберіть правильне кількість цілей

Якщо ви відчуваєте проблеми з досягненням цілей, можливо, ви намагаєтеся досягти дуже багато чого одночасно. Розумове простір вашого мозку обмежена і кількість цілей, які ви можете досягти, також обмежена. Так скільки ж цілей потрібно вибрати? Відповідь залежить від їх розміру і складності. Чим менше або простіше мета, тим з більшою кількістю цілей ви зможете впоратися. Іншими словами, якщо ви ставите перед собою величезні цілі, наприклад, «хочу домінувати в PLO на ліміті $ 5 / $ 10», то ймовірно, вам доведеться обмежити себе лише однією цією метою. Ідеальна кількість залежить від вашого особистого простору. Велика кількість цілей зовсім не обов’язково створить вам проблеми, якщо ви, звичайно, розумієте, що прогрес, швидше за все, сповільниться. Хороша новина в тому, що ви завжди можете додати цілей, якщо не відчуваєте достатнього тиску, або скоротити їх кількість, якщо вважаєте, що вам не під силу досягти їх.

Використовуйте конструктивну мову

Уникайте використання негативного мови, на кшталт «Не тільта» або «припини робити очевидні помилки». Розуміння того, чого ви не хочете робити, це не те ж саме, що розуміння того, чого ви хочете. Плюс до всього, заява про те, чого ви не хочете робити, не дає вам точної і відчутною кінцевої точки. У прикладах вище ви могли б використовувати інші слова, щоб фрази читалися як «Навчися контролювати тільт і, врешті-решт, усунь його» або «Дізнайся, чому продовжуєш робити жахливі помилки». Це може виглядати однаковим, але змінене значення слів більш конструктивно ставить перед вами зрозумілі і чіткі завдання.

Проведіть ретельне порівняння

Іноді корисно звертати увагу на досягнення інших гравців, щоб визначити свої особисті цілі. Однак вам не варто цього робити, якщо у вас недостатньо знань для проведення точного порівняння. Найчастіше гравці ставлять перед собою цілі, яких, на їхню думку, досягти досить легко, тому що це вже зробив їх один або інший гравець в покер. Те, що було легким для них, не завжди буде легким для вас. І навпаки. Найкраще проводити порівняння, не звертаючи уваги на результат, щоб зрозуміти суть процесу і які навички були використані для досягнення мети. Запитайте у них. Люди часто люблять поговорити про свої досягнення – вас може здивувати, ніж вони готові поділитися. Якщо ви не можете добитися від них відповіді, постарайтеся зовсім не проводити порівнянь.

Не припиняйте працювати перед фінішем

Коли ви так старанно працюєте над досягненням мети, на зразок виграшу великого турніру або закріплення на новому ліміті, легко зробити ривок перед самим фінішем. Думки про те, що ви зробите з виграшем, коли є чіп-лідером в турнірі, можуть сильно відвернути вас і привести до поразки. Або ви занадто рано розслабилися на новому ліміті і тепер припинили здійснювати всі ті дії, які робили вас плюсовим гравцем до цього моменту. Спринтери проносяться через фінішну лінію, не зупиняючись прямо на ній. Так що не припиняйте працювати, поки не побачите, що цілі повністю досягли своєї кінцевої точки.

Releated Post