Переваги та недоліки обігрівачів для дому

В період міжсезоння, коли центральне опалення вже або ще відключене, досить важко створити комфортний мікроклімат в приміщенні без використання спеціальних пристроїв. Найпоширенішим засобом порятунку від холоду вважається обігрівач.

На ринку опалювальної техніки для дому представлена величезна кількість обігрівачів. Та всі вони відрізняються між собою — за технічними характеристиками, функціональністю та ціною. Обрати нагрівальний прилад з оптимальними параметрами допоможуть майстри сервісної компанії «Контакт».

Види та особливості сучасного обігрівального обладнання

Для більшості споживачів визначальним фактором вибору будь-якої техніки є ціна. Чим вище вартість приладу, тим більше додаткових функцій він має.

Зрозуміло, що бюджетні моделі обігрівачів характеризуються мінімальним набором можливостей. Але для визначення якості пристроїв важливими є зовсім інші критерії:

  • безпечність експлуатації;
  • безшумність роботи;
  • енергоефективність.

Також при виборі обігрівача варто звернути увагу на показники його потужність та зручність керування приладом.

Спліт-системи

Кондиціонери відомі високим рівнем ККД при незначних енерговитратах та наявністю багатьох додаткових функцій. Керування пристроєм відбувається дистанційно, є можливість програмування режимів.

Головний недолік спліт-систем — висока вартість.

Масляні радіатори

Дія масляних радіаторів базується на властивості мінеральної оливи тривалий час зберігати тепло. Пристрої такого типу прості у використанні й доступні за ціною.

Поміж мінусів:

  • невеликий рівень ККД;
  • небезпека отримання опіку від нагрітого корпусу;
  • малий термін служби.

Вартість приладу залежить від кількості додаткових функцій.

Конвекторні обігрівачі

Недорогі за ціною конвектори мають попит ще й завдяки економному споживанню електроенергії, експлуатаційній безпеці та зручності. Недоліків у таких обігрівачів всього два: низький рівень ККД та посилення факторів, що провокують прояви алергії.

Теплові вентилятори

Тепловентилятори найкраще використовувати в приміщеннях невеликої площі. Прилади відзначаються поширеністю, завдяки:

  • доступній вартості;
  • незначній вазі при компактності розмірів;
  • швидкому нагріванню й поширенню тепла.

Але є й недоліки: прилад спалює кисень та висушує повітря, а його робота супроводжується шумом.

Правильний вибір обігрівача в поєднанні з відповідальною експлуатацією — запорука комфортного мікроклімату в вашій оселі. Якщо ж технічний засіб перестав працювати, його швидко повернуть до життя майстри центру «Контакт».

Releated Post